ОБЩИ УСЛОВИЯ


1. Предмет на общите условия

1.1 Настоящите общи условия уреждат взаимоотношенията между администраторите на интернет сайта bip-online.eu oт една страна и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги, намиращи се на домейн bip-online.eu (наричан за краткост Сайт).
1.2 Тези условия обвързват всеки един потребител.
1.3 С натискането на всеки един обект, линк или бутон разположени на страниците на bip-online.eu (с изключение на линка към настоящите Общи условия), Вие – потребителят на Сайта се съгласявате, изцяло приемате и се задължавате да спазвате тези Общи условия.
1.4 Със зареждане на страницата www.bip-online.eu, потребителят се съгласява, че администраторите могат да съхраняват и обработват в лог-файловете на сървъра на www.bip-online.eu, съответно съгласието на потребителя с настоящите Общи условия.

2. Регистрация
2.1 За да се регистрира, ползвателят е длъжен да попълни регистрационна форма, в която посочва коректни данни, необходими за извършване на доставка, телефонен номер, e-mail адрес и др.

3. Условия за поръчка
3.1 Доставката на поръчки, направени през сайта bip-online.eu става след потвърдена регистрация на потребителя и направена поръчка за доставка на стока.
3.2 В поръчката потребителя посочва валиден телефонен номер(GSM) и адрес за доставка.
3.3 Операторът на сайта bip-online.eu задължително потвърждава по телефона всяка поръчка. НЕПОТВЪРДЕНИ ПОРЪЧКИ НЕ СЕ ИЗПРАЩАТ.
3.4 bip-online.eu си запазва правото да откаже поръчка, направена през настоящият сайт, ако попълнените данни на потребителя не са валидни или няма наличност от поръчаната стока.Операторътна сайта bip-online.eu е длъжен да уведомява потребителя за това на предоставения телефон за връзка или e-mail.
3.5 Потребителя има право да откаже или да промени поръчка само и единствено като се свърже с наш оператор по телефона и даде точна информация относно това каква ще бъде промяната. При отказ на поръчка, която е потвърдена веднъж от потребителя по телефона и е изпратена по куриер от наш служител, следва потребителя да заплати само транспортните разходи в двете посоки.

4. Доставка
4.1 Поръчките се обработват, изпращат и доставят в рамките на 24 до 72 часа – в работни дни.
4.2 Всички поръчки направени след 13:00часа в работни дни се обработват на следващия работен ден.
4.3 Поръчки направени в почивни дни или национални празници се обработват в първия работен ден.
4.4 Всички цени на сайта bip-online.eu са крайни и в български лева.
4.5 Всички стоки предлагани на сайта bip-online.eu се изпращат с куриер.
4.6 Всички стоки предлагани на сайта bip-online.eu се изпращат с право на преглед и тест преди плащане.
4.7 Разходите за доставка не са калкулирани в цените на предлаганите стоки и те са за сметка на получателя.

5. Плащане и условия
5.1 Плащането се извършва с ‘’Наложен платеж’’ - след преглед и тест, заплащате сумата на поръчката на куриера плюс цената на доставката
5.2 bip-online.eu си запазва правото по всяко време да променя цените на стоките и съдържанието на Сайта без предварително уведомление, както и да коригира сгрешени и други технически параметри на стоките. Възможни са печатни грешки, разлики в цветовото представяне на продуктите, както и промяна на техния дизайн.
5.3 bip-online.eu си запазва правото по свое усмотрение и по всяко време да променя,добавя или заличава части от Общите условия. Ваша е отговорността да проверявате тези Общи условия във всеки един момент преди да използвате сайта. Фактът, че продължавате да използвате Сайта след публикуването на промените се приема като потвърждение,че приемате и сте съгласни с тези промени в настоящите Общи условия. С настоящото Вие се съгласявате,че всички последвали покупки се регулират от Общите условия, приложими до публикуването на изменените Общи условия, а след това в съответствие с тези изменени Общи условия. В зависимост от изпълнението на тези Общи условия и всякакви техни модификации, bip-online.eu предоставя на своите потребители /лично, неизключително,непрехвърляемо,неподлежащо на сублицензиране право да влизат и да използват Сайта. Поръчвайки продукти от сайта bip-online.eu /както онлайн, така и по друг начин/ или приемайки доставката на такива продукти, клиентът се съгласява да бъде обвързан и приема тези Общи условия.
5.4 Освен ако в тези Общи условия изрично не е посочено друго, информацията публикувана на Сайта е собственост на bip-online.eu Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхранението на част или цялото съдържание, публикувано на www.bip-online.eu, без изричното писмено съгласие на администраторите на сайта. Потребителите имат право да разглеждат, отпечатват извадки от www.bip-online.eu само и единствено за своя лична употреба.
5.5 Потребителите на bip-online.eu се задължават да не публикуват коментари или мнения с порнографско или нецензурно съдържание, такива, подтикващи към насилие, етническа или религиозна нетърпимост, уронващи престижа на www.bip-online.euили трети лица, или с каквото и да било друго съдържание, което нарушава Законите на Република България. Администраторите на сайта имат право да цензурират коментари и мнения, публикувани на bip-online.eu в нарушение на правилата по предходното изречение.
5.6 bip-online.eu не носи отговорност за съдържанието, истинността и произхода на коментарите публикувани на Сайта.

6. Лични данни
6.1 Потребителят изрично се съгласява, че bip-online.еu има право да събира и използва информация във връзка с регистрация за ползване на услугите на bip-online.eu Информацията, чрез която лицето може да бъде идентифицирано, може да включва име, фамилия, дата на раждане, пол, както и всяка друга информация, която лицето предоставя доброволно при регистрацията на сайта www.bip-online.eu Информацията включва и всяка друга, която потребителя въвежда, използва или предоставя при заявяване, получаване или използване на стоки и услуги чрез bip-online.eu, участие в промоции и други. Потребителят може да поиска по всяко време достъп до, коригиране или заличаване на регистрацията и прилежащата към нея информация от bip-online.eu
6.2 bip-online.eu събира и използва информация от потребителите, представляваща лични данни, за да идентифицира интересите и потребностите на потребителя, за да осигури качествено и персонализирано обслужване, за да предоставя информация за продукти и услуги, включително персонализирани промоционални оферти и за да помага на потребителите при използването на Сайта. Информацията се съхранява в базата данни на bip-online.еu,при спазване на изискванията на Закона за защита на личните данни.
6.3 С приемане на настоящите Общи условия Потребителя се съгласява с обработването на личните му данни единствено и само за целите на директния маркетинг.
7. Отговорности
7.1 bip-online.eu НЕ носи отговорност за сайтове и тяхното съдържание, които не са част от Сайта. bip-online.eu НЕ се ангажира към сайтове, в които има връзка за незаконно съдържание на авторски права, порнография, расизъм и всякакви други действия, забранени от Законите на Репубклика България. В случай, че потребител е забелязал подобни нарушения се задължава да извести за тях bip-online.eu, за да бъде отстранен линка към сайта нарушител.
7.2 bip-online.eu НЕ носи отговорност за пълнотата, валидността и същността на информацията, съдържаща се в сайтовете, към които има препратки
7.3 bip-online.eu НЕ носи отговорност за възможни инцидентни пропуски, свързани с актуалността на информацията, която се съдържа в сайта; НЕ носи отговорност за последиците в т.ч. евентуални среди, породени от или свързани по какъвто и да е начин с достъпа или използването на сайта; НЕ носи отговорност за ненакърнимостта на информацията в сайта от компютърни вируси или други заплахи. Изложената в Сайта информация е в съответствие с действащото законодателство, ползването й от страна на потребителите е доброволно и по тяхна инициатива.
7.4 bip-online.еu НE гарантира непрекъснат и безпроблемен достъп до домейна
7.5 bip-online.eu НE носи отговорност за евентуално причинени вреди на потребителия при ползването на услугите в уебсайта
7.6 bip-online.eu НE носи отговорност за неточности в информацията за стоката, подадена от производителя
7.7 bip-online.eu НE носи отговорност за изчерпване на складовите наличности
7.8 bip-online.eu НE носи отговорност за забавяне или неизпълнение на задълженията си по причина извън контрола на фирмата
7.9 Клиента има право след преглед и тест на дадена стока в офиса на куриера/пред него, в случай, че се откаже да я закупи да я върне обратно на куриера (без нарушен търговски вид) като транспортните разходи в двете посоки са за негова сметка.
7.9.1 bip-online.eu НE носи отговорност за възникнали проблеми от неправилно използване на продуктите от страна на клиента.
7.9.2 bip-online.eu НE носи отговорност при повреждане на дадена стока предизвикано от неправилен монтаж, неправилна експлоатация или механична повреда, причинена от куриерската фирма или купувача
7.9.3 bip-online.eu НE носи отговорност, в случай че клиента НЕ се възползва от предоставената му от bip-online.eu опция ‘’Преглед и тест на пратката’’ преди заплащането й. В случай на възникнал проблем на вече прегледан и тестван продукт в офиса на куриера или пред самия него, bip-online.eu НE се ангажира да го поправя/заменя.
7.9.4 bip-online.eu ГАРАНТИРА, че всички предлагани стоки на сайта www.bip-online.eu са чисто нови, в търговски вид с подходяща опаковка и с указания за употреба.
7.9.5 Клиента има право да върне в 14 дневен срок получената стока в случай, че даденият продукт е във вида в който е доставен, ако е опакован - опаковката му не е отваряна (опаковката на пратката може да бъде отваряна) и не е нарушавана цялостта на евентуални пломби и етикети целящи да установят разопаковането или употребата на продукта. Разходите за доставката при връщането на продукта са за сметка на клиента.
7.9.6 При закупуването на продукт, за който bip-online.eu предоставя ГАРАНЦИЯ, клиента е длъжен да запази гаранционната карта и кутията на продукта.
Потребителят не може да се позове и ГУБИ правата си по предоставената Търговска гаранция:

а) в случай на изгубена гаранционна карта и кутия;
б) при опит за извършване на ремонт и отстраняване на несъответствие от неоторизирано от bip-online.eu лице или сервизен център;
в) в случай на повреди, причинени от неправилна експлоатация;
г) в случай на нарушаване на физическата цялост на продукта;
д) в случай на химическо, електрическо и/или друго въздействие, несвързано с нормалната експлоатация на продукта;
Предоставената за продукта търговска гаранция не покрива компоненти на продукта с ограничен срок на годност (батерии, консумативи и др.). Гаранционното обслужване се извършва само и единствено в посочените на гаранционната карта сервизни центрове, при наличие на пълна документация и окомплектовка на продукта.